“Prison Break” - 3×02 - Fire/Water

3. sezonun ilk bölümüne oranla daha hareketli olduğu söylenilebilecek olan 2. bölümde ilk bölümde göremediğimiz kahramanlardan bazıları da ortaya çıkıyor ve SONA’da çok önemli gelişmeler oluyor. Spoil olmak istemiyorsanız yazının devamını okumayınız!
Bu bölümde Sona’daki su tehlikesi işleniyor. Aynı zamanda Whistler denen adamın akıbetini öğreniyoruz; kendisi Sona’daki diğer mahkûmların da aradıkları, dahası pek çok kişinin aradığı, kaçabildiği olasılığı göz önünde bulundurulan ve kayıp olarak bilinen, belediye başkanının çocuğunu öldüren biri. Önceki bölümden hatırlayacağımız üzere Michael bu adamı bulmak zorunda, aksi takdirde Sara ve L.J.’nin hayatları tehlikede.

Michael Whistler’la ilgili bilgileri edinirken, hapishane meydanında bir kavga olur ve iki taraftan biri diğerini iterek su varilini devirmesine neden olur. İşin kötü tarafı ise bu su, mahkûmların şimdilik elinde olan tek sudur ve bu suyun da büyük çoğunluğu yere dökülünce hapishanede isyan çıkar, mahkûmlar hapishane ağasına karşı isyana başlarlar. Bu sırada T-Bag de ağaya yalakalık yapmaya devam eder ve onun için çalışmalarını sürdürür.

Bu sırada Lincoln, Whistler’ın kardeşi olan kızı bulur ve kızın bankadaki bir kasadan aldığı kitabı (kuşlarla alakalı ufak bir rehber) kaçırır. Lincoln’ü önceki bölümden tehdit eden kadın bunu öğrenir ve Linc’in kaldığı otele gelip onu odasında bekler ve Linc’ten kitabı ister. Linc kitabı verir ve kadın odadan çıkar – ancak Linc kitabın aynısından bir tane daha almıştır ve esas gerekli kitap hâlâ kendisindedir.

Sucre yaralı halde silah satıcısına gider ve silahla mermi alır. Ardından Sona’nın yolunu tutar ve Bellick’i görüşmeye çağırarak ona gizlice silah doğrultur, Maricruz’un nerede olduğunu sorar. Bellick ona Maricruz’un güvende olduğunu ve nerede olabileceğini söyler ve Sucre’den kendisini hapishaneden çıkartması için yardım ister, ancak Sucre onu oracıkta bırakarak kaybolur.

Michael hapishanenin alt bölümlerinde mahzen gibi bir yerde gizlenen Whistler’ı bulur ve onunla konuşur. Onu dışarı çıkarmak istemektedir. Ancak Whistler’ın orada olduğunu bilen bir kişi daha olur: Mahone. Mahone Michael’dan önce davranır ve gidip Whistler’ın kapalı kaldığı yerin duvarını kırar, onu oradan çıkartır. Michael’in da Whistler’la işi vardır ve Mahone’a ortaklık teklif eder, ancak Mahone önceki bölümde Michael’ın söylediği sözü hatırlatır: “Herkes kendi başının çaresine bakar.” Bunu dedikten sonra Mahone Whistler’ı kaçırır, Michael ise bu sefer hapishane ağasının güvenini kazanmak için ona hapishanedeki su hakkında yardım etmek istediğini söyler. Ağa bunu kabul etmez ve onu dışarı gönderir, bu durumda Michael hem Whistler’ın durumunu kurtarmak, hem de hapishanedeki isyana bir son vermek için hapishanenin borularının bulunduğu bodrum katına iner. Önceden hazırlamış olduğu içinde patlayıcı maddeler olan torbayı borunun içine atar ve ucuna bağladığı ipi yakarak bombayı patlatır: Hapishane meydanındaki boru ağızlarından birinden birden petrol gibi su akmaya başlar, mahkûmlar deliler gibi koşturarak su içmeye, üstlerini başlarını temizlemeye başlarlar.

Bu sırada meydanda bulunan ve yanında Whistler’la kaçmaya çalışan Mahone hapishane ağasıyla karşı karşıya gelir. Ancak ağa Mahone’a hiçbir şey yapmaz, çünkü ağanın da başını uzun süredir ağrıtmakta olan su geri gelmiştir. Ağa onları orada bırakarak, oldukça keyifli halde inzivaya çekilir. Whistler serbesttir ve Michael’la beraberdir. Fakat şimdi asıl soru şudur: Michael Whistler’ı da yanına alarak bu cehennem gibi hapishaneden nasıl kaçacaktır?

“Prison Break” - 3×03 - Call Waiting Promo
Link: www.youtube.com
Etiketler: 302, 3x02, Özet, bölüm-özeti, fire/water, Prison Break, prison-break-3.-sezon, prison-break-sezon-3, prison.break.s03e02, recap
Kategori: Prison Break, Özet
« Önceki yazı | “Kara Şimşek” Yeniden TV Ekranına Dönüyor
“Samantha Who?”ya İki Yeni İsim Daha | Sonraki yazı »
Yorumlar
Yorum yaz
Yorum yazabilmek için sitemize üye olmanız, eğer üyeyseniz üye girişi yapmanız gerekmektedir. Sitemize üyelik ücretsizdir.






afganaf
27 Eyl 2007-17:55 |
İlk bölüme göre daha hareketli, daha güzeldi bence de. Taşlar yavaş yavaş yerlerine oturuyor. Ancak Michael’ın işi zor. SONA hakkında hiçbir şey bilmiyor. Oradan kaçış pek kolay olacak gibi görünmüyor pek. :D
Kid_A
27 Eyl 2007-18:50 |
Valla ben söyliyim, sezonun ortalarına doğru kaçabilmenin plânlarını nihayet yapacak, sezon finaline doğru da kaçacak, ancak bu sefer Linc içeri girecek, işler yine eskisi gibi olacak. :D Artık Prison Break’in de formülü yavaş yavaş oturmaya başladı: İçeri gir, esas adamı bul, kaçmaya çalışın. :P
Syodej
27 Eyl 2007-19:34 |
Bir mühteşem Prison Break bölümü daha izledik. Özellikle son sahnede Michealın ‘ I have no idea’ demesi çok hoşuma gitti. Vallq bende çok merak ediyorum oradan nasıl kaçacaklar.
Bakalım 3.bölümde neler olacak.
uykucu
27 Eyl 2007-20:55 |
actian tam gaz devam ediyor.zaten bi pb bizi tatmin etti şimdilik.Bu arada Sucre ninde gözükmesi iyi oldu ekip toplanıyor gibi.Ama yinede daha komplike ilerleyen bölümler olsa güzel olur .Bide Belice de bi ara acıdım ama o da sonradan düzeldi gibi.Şimdiden 3.bölüm için sabırsızlandık
Dave Mustaine
28 Eyl 2007-11:42 |
Bölüm bence de güzeldi. Aksiyon olarak Prison Break’in üzerine dizi bence yok, ama iş senaryoya gelince 1.sezondan sonra iyice tıkandılar. Çünkü esas konu ile hiçbir alakası kalmadı dizinin. Yakında Michael SONA’dan çıkar, yerine LJ girer. :D Mutlaka hapiste birisi olacak.
sult@na
29 Eyl 2007-16:33 |
İste bu!!!!!!!!!Benim my prison break’ım