“LOST”tan Yeni Özel Bölüm: “LOST: The Answers”

Sezon sonuna iyice yaklaÅŸmışken “LOST“tan bir özel bölüm haberi daha geldi. “LOST: The Answers” adını taşıyacak olan özel bölümde yapımcılar Damon Lindelof ve Carlton Cuse sunuculuk yapacak. İkili, 3. sezonda ÅŸimdiye kadar cevaplanmış sorular ile henüz cevabını alamadıklarımız hakkında konuÅŸacaklar ve diziden sahnelerle geliÅŸen olayları deÄŸerlendirecekler. KonuÅŸulacak konular arasında Sun’ın bebeÄŸinin babasının kim olduÄŸu, Oceanic 815 uçağının neden düştüğü, DHARMA’ya ne olduÄŸu, adada neden kutup ayısı olduÄŸu, gerçek Sawyer’ın kimliÄŸi yer alıyor. “LOST: The Answers” 17 Mayıs PerÅŸembe akÅŸamı yayınlanacak.
Etiketler: abc, özel bölüm, carlton-cuse, damon-lindelof, LOST, the-answers
« Önceki yazı | HBO’dan Red Sox Mini Dizisi
Salma Hayek Seneye “Ugly Betty”de Yok | Sonraki yazı »
Yorumlar
Yorum yaz
Yorum yazabilmek için sitemize üye olmanız, eğer üyeyseniz üye girişi yapmanız gerekmektedir. Sitemize üyelik ücretsizdir.






angelstone505
06 May 2007-04:07 |
Bu haber beni çok sevindirdi ,bazı aklıma takılan şeylerin cevabını bulurum gibi geliyor,hemde fazladan izleyeceğiz galiba.
mystical
06 May 2007-19:28 |
LOSTun 5. sezon sonunda sona ereceğini afganaf sayesinde buradan öğrenmiştik.
Demekki bitime 2 sezon kala akılda kalan soru işaretlerini ara sıra verecekleri özel bölümlerle cevaplıyacaklar.
Normal bölüm içerisinde neden cevaplamıyorlar bu soruları?
-Galiba ya daha önemli ve daha güzel konularla süper 2 sezon sunacaklar önümüze ya da
bunları senaryoda iÅŸleyemeyecekleri kadar kafaları karıştı ki özel bölümle geçiÅŸtiriyorlar…
Bu konu hakkında Kid_A dostumun fikirlerini duymak isterim.
Saygılar…
Kid_A
06 May 2007-21:49 |
Valla LOST’un 3. sezonunda hakkaten kelimenin tam manasıyla “göçtüğünü” biliyoruz. :D Hatta şöyle bir ÅŸey de söyleyeyim; 3×09 “Stranger in a Strange Land” adlı bölümde dizinin üç tane gizeminin çözüleceÄŸi söylenmiÅŸti promo’larında, ancak hiçbir izleyici hiçbir ÅŸeyi öğrenemediÄŸi için kanalı olan ABC’ye ÅŸikayet yaÄŸmurları yaÄŸmış, LOSTseverler protesto etmiÅŸ durumu, o kadar vahim bir “soruları cevaplamama” durumuyla karşı karşıyayız.
Ellerinde iyi bir malzeme olduÄŸunu ve bu malzemeyi iyi biçimde kullanabileceklerini hâlâ savunuyorum, ÅŸunu unutmamak gerekir ki biz ÅŸimdi bugün bile LOST’ta neler olacağını ve hangi sorulara yanıt aranacağını merak ediyorsak demek ki adamlar HÂLÂ bu iÅŸi iyi yapıyorlar. Konu hakkında da sıkıntı veya kıtlık çekeceklerini sanmıyorum, her röportajlarında söylüyor yapımcılar, bu dizinin ana hikayesinin hazır olduÄŸunu ve dizinin en sonunu çoktan bildiklerini. O zaman geriye bir tek iÅŸlerini iyi yapmaları kalıyor ki inÅŸallah iyi yapacaklar.
Damon Lindelof ve Carlton Cuse dizinin basın sözcüleri gibiler; sezon başından beri her türlü soruya bu vatandaÅŸlar üstü kapalı cevap veriyorlar - belki de dizinin yapımcıları olmalarından ötürüdür! - ama bakalım nereye kadar böyle açıklamalı yapacaklar. Bence bu tür bir “Answers” bölümü yapmaları bile, dizi içinde soruları düzgün yanıtlayamadıklarının bir delili, ÅŸayet cevaplayabiliyor olsalardı neden cevapladıkları soruları hatırlatacak böyle bir özel bölüm yapsınlardı ki? DediÄŸim gibi reklam ve promosyon amaçlı bir bölüm olacak, millet “Ulan ÅŸu yapımcıların aÄŸzından bir ÅŸeyler çıkar mı acep…” merakıyla seyredecek ve “inÅŸallah” yapımcılar bir ÅŸeyler verecek. :D Ayrıca LOST kadar, sürekli wrap-up yani ÅŸimdiye kadar olmuÅŸ bölümleri devamlı özetleyen bir dizi daha yok, adamlar boÅŸ kaldıkça özel bölümlerle üç sezonu birden yorumluyorlar, amaç LOST’u bilmeyenlere LOST’u sevdirmek de arada biz sıkı takipçileri kaynıyoruz neyse… :D
mystical, umarım görüşümden gerektiği biçimde yararlanabilirsin. :)
mystical
06 May 2007-23:00 |
Güzel söylemişsin.
Ancak bir de ÅŸu var ki;3′ncü sezon 22 bölümden oluÅŸacak.
Reklam ve promosyon amaçlı demişsin, 22 bölüm yapana kadar ekstradan başlıbaşına bir bölüm olarak neden yayınlamıyorlar ki? Bir bölüm fazla yapılması özel bölüm yapmaktan daha fazla reklam ve tiraj getirmez mi?
Åžimdi diyeceksin bana “Ben nerden bileyim ben mi dizinin fikir adamıyım ?”….:D
Türkiye’de LOST ile ilgili geliÅŸmeleri ve spoiler’ları genelde senden duyarak bilgileniyoruz :) Bunun için cevapları senden bekliyoruz.
Çoğu izleyicinin özel bölümleri takip etmediğini düşünüyorum ve öyle birşeyki yazıdada belirtildiği gibi özel bölümde çok önemli cevaplar sunulmakta.(|Oceanic 815 uçağının neden düştüğü, DHARMA’ya ne olduğu, adada neden kutup ayısı olduğu|)
Bu kadar önemli cevapların verileceÄŸi bir “The Answers” bölümünde acaba cevapları daha kısa tutarak ve geçiÅŸtirerek,örtbas etmekmi amaçları?
Yani izleyicinin aylardır sabırsızlıkla beklediÄŸi “HiçbirÅŸeyin cevabını vermediler veremiyecekler ! ” sözlerine karşılık sus payı olsa gerek diye düşünüyorum.
Önemli sorulara cevaplar vereceklermiÅŸ ancak ben bu cevapların yeterli olucağını hiç sanmıyorum…
afganaf
07 May 2007-00:32 |
Bu bölümden çok bir şey çıkacağını sanmıyorum. Çok çok ufak tüyolar olacaktır sadece. Bahsi geçen sorular tartışılacaktır ama bariz cevaplar verilmeyecektir kesinlikle. Maksat, izleyicilere bir şeyler veriyormuş gibi yapmak. :)
Kid_A
07 May 2007-01:15 |
DediÄŸim gibi, promosyon amaçlı, adamların diyecekleri ÅŸeyler “Åžimdiye kadar sizlere bunları bunları verdik, sezon finalinde de ÅŸunları ÅŸunları vericez ama daha fazlasını söyleyemeyiz”, sonra da bizlerin sezon finalini izlememizi saÄŸlayacaklar.
Zaten sezon başından beri verdikleri cevaplar adamakıllı cevaplar deÄŸil ki… İlk 6 bölümde Ötekiler’le ilgili bilgi öğrenecektik, 6 bölümün TAMAMI birden ameliyat ve Jack-Kate-Sawyer’ın tutsak kalmasıyla ilgili oldu - ha tabii arada ambara ne olduÄŸunu filan da öğrendik - neyse.
Bana sorarsan 22 bölüm yapmaları başından beri hata. Ne güzel 1. sezonda her ÅŸeyi ayarlayıp güzel gitmiÅŸlerdi, her ÅŸey 2. sezonda bozuldu zaten. :D İllet getiren re-run’lardan sonra 3. sezonda da o re-run’ları hepten 13 haftalık ara olarak sundular baÅŸları göğe erdi. :D Yani o “Neden ekstra bölüm yapmıyorlar da böyle ufak tefek özel bölümler yapıp sezonu 22 bölümle tamamlıyorlar?” sorusunun mantığı çok basit dediÄŸim gibi; ellerindeki malzemeyi fazla sunmadan azar azar gösterip arada bir de “Aynı zamanda sizlere bunları da gösterdik ama olmaz ki? Biz sorularınızı cevaplıyoruz!” demek için böyle bölümler yapmak. Mesela LOST’un 3. sezona kadar yayın politikasında, her haftaki yeni bölümden önce önceki haftanın bölümünü göstermek yoktu, iÅŸte izleyici çekmek ve merak uyandırmak için yapıyorlar dediÄŸim gibi. 1. ve 2. sezonda çok daha fazlasını daha merak uyandırıcı biçimde sunmuÅŸlardı, artık olaylar “Ötekiler’le bizimkiler ne zaman karşılaÅŸacak? KarşılaÅŸacaklar mı? Juliette’in olayı ne?” iÅŸine döndü. Tabii Allah’a şükür (!) 3. sezon sonunda da yine ÅŸu “Adadan kurtulabilme” konusunu yeniden gündeme getirdiler; bir ara Ötekiler yüzünden adadan kurtulmanın artık tamamen hayal olduÄŸunu düşünmeye baÅŸlamıştım. :D