“LOST” 6. Sezon Prömiyerinden Parça Parça [Video]

ABC kanalı, “LOST“un son sezonu için bir kampanya yürütüyor ve şanslı izleyicilerine sezon prömiyerinden kesitler sunuyor.
YAZI İÇİNDEKİ VİDEO SEZON PRÖMİYERİNDEN SAHNELER İÇERDİĞİNDEN, NELER OLDUĞUNU ÖĞRENMEK İSTEMİYORSANIZ BAKMAYIN!
Güncelleme: Videoyla ilgili analiz eklenmiştir.
ABC, “LOST“un sezon prömiyeri öncesi reklam kampanyalarını sürdürüyor. Bunlardan biri de, Amerika’da yaşamakta olan dizinin fanatiklerine sunulan bir yarışma. Bu yarışmaya katılıp kurayla çekilen kişilere özel “LOST” şişesinde Dharma anahtarı şeklinde bir flashdisk yollanıyor, bu diskte de tabii ki sezon prömiyerinden 2-3 dakikalık sahneler yer almakta.

İşte o flashdisklerden edinebilmiş şanslı bir “LOST” hayranının anlatımıyla prömiyerden bir sahne:
Sahne, 1. sezon “Pilot” bölümündeki sahneyle birebir aynı gibi: Jack ve hostes Cindy içki hakkında konuşuyorlar ve Jack ve Rose’un arasında türbülans konuşması geçiyor… Tabii bunların hepsi biraz farklı biçimde gelişiyor.
1. Sahne Jack’in uçağın penceresinden dışarıyı seyretmesiyle başlıyor. Sonra birden dönüyor ve rüyadaymış veya başka bir şey görmüş gibi kendine geliyor. Bir şeylerden uzakmış, kopukmuş gibi görünüyor, belki de uçakta olduğu için. Cindy içki için sormaya geldiğinde kendine geliyor.
2. Cindy ona iki yerine bir tane ufak şişe içki veriyor. Türbülans oluyor ve şişedeki içkisini bardağa dökerken içki etrafa saçılıyor. Jack içkiyi dökmeyi hiç bitirmiyor ve yerinden hiç kalkmıyor.
3. Charlie hiç oradan kaçarak geçmiyor.
4. “Bu normal” diyen Jack’in aksine Rose oluyor bu sefer. Rose, 1. sezon “Pilot” bölümüyle ters olacak biçimde, tamamen rahat.
5. Türbülans o kadar da kötü gerçekleşmiyor, yani bir çanta koltukların üstündeki yük dolabından direk aşağı düşüyor, insanlar oradan oraya fırlamıyor. Bir süre sonra da türbülans duruyor.
Türbülans bittiğinde Jack, sanki başka bir şey olmasını bekliyormuş gibi, rahatlıyor. “Rahatlayabilirsin, sorun geçti, rahatla,” diyor Rose, Jack’in koltuğun kol kısmını sıktığını görerek. Jack rahatlamış gibi derin bir nefes alıp veriyor ve “Sanırım atlattık” diyor. Rose gülümsüyor ve cevap veriyor: “Evet, atlattık.” Pilot, hoparlörlerden, “Türbülanstan ötürü kusura bakmayın, fırtınalı bir hava bulutundan geçtik o kadar,” diye anons ediyor.
Amerika’da başka kişilere de bu “LOST” özel mesaj şişeleri içinde flashdiskler ulaşıp bilgiler internete geçtiğinde bu başlığa yazmaya devam edeceğiz.
İşte o video!
Güncelleme: “LOST“un sezon prömiyeriyle ilgili bu video, dün internete sızdığından beri izleyenlerin aklında bir sürü soru işareti oluşmakta. “Jack 1. sezonda neler olacağını biliyordu”, “Uçaktan kurtularak adada olacakları değiştirecek” şeklinde düşünceler ve teoriler artmaktayken, biz de videoyla ilgili ufak bir yazı yazmak istedik. Videodaki Jack ve Rose arasında geçen “Türbülansı atlattık”, “Evet, atlattık, geçti” şeklindeki diyalog kimileri tarafından “Jack uçağın düşeceğini biliyordu, düşmediğini görünce bu sefer kurtulduklarını düşündü” şeklinde yorumlanmakta. Öncelikle, sezon prömiyerinin bu iki dakikalık sneak peek adını verdiğimiz videosundaki uçak sahnesinin öncesini bilmediğimiz için, Jack adada olacakları daha önceden biliyor muydu, 6. sezonda Jack adaya düşmüş olmadıkları için adada olacakları engelleyecek mi, ya da böyle bir şey mümkün mü bunu bilmiyoruz. Şimdilik bildiğimiz tek şey, bu uçak sahnesi ve uçağın düşmemesiyle birlikte, 5 sezondur dizide seyrettiğimiz ‘flashback’ ve ‘flashforward’ formatlarının değişmiş olduğu ve karakterlerin paralel zamandaki yaşamlarını izleyecek olmamız. Yani bu alternatif uçuş sahnesi, bu yeni hikayeye zemin teşkil etmekte. Ayrıca sezon prömiyerini izlemiş olan ve güvenilir olan kaynaklardan edinilen bilgiler neticesinde hidrojen bombasının patlamadığı bilgisi elimizde var. Tabii bunun doğruluğunu sezon prömiyerini izlemeden bilemeyeceğiz, ancak hidrojen bombasının patlamamış olması ve yine de bu paralel hikayeyi izliyor olmamız, dizinin 6. sezonu için yaratılmış olan gizem unsuru. Bu hikayenin, adadaki ana hikayeye nasıl bağlanacağı henüz bilinmiyor ve bu bağlantının dizideki büyük tersköşelerden biri olacağı tahmin ediliyor.
Etiketler: abc, fragman, la x, LOST, lost 6. sezon 1. bölüm, lost 6. sezon prömiyeri, lost 601, lost 6x01, lost s06e01, lost sezon 6 bölüm 1, lost-6.-sezon, lost-sezon-6, promo, Spoiler, Video
Benzer Yazılar
- “LOST” 6. Sezon Setinden Yeni Haberler
- “LOST” – 6×01-02 – “LA X” Özet ve Analiz
- “LOST” 6. Sezon 1. Bölümle İlgili Spoiler
- “Heroes” Sezon Sonunda Bitecek Gibi Görünüyor
- “LOST” – 6×05 – Lighthouse
« Önceki yazı | 18-24 Ocak 2010 Haftası Reytingleri
“LOST” 6. Sezon İlk İki Bölüm Notları, Video ve Promoları | Sonraki yazı »
Yorumlar
Yorum yaz
Yorum yazabilmek için sitemize üye olmanız, eğer üyeyseniz üye girişi yapmanız gerekmektedir. Sitemize üyelik ücretsizdir.


















Smating
29 Oca 2010-20:38 | Yanıtla
Çok zevkli iki bölüm bizi bekliyor. Son 4 gün.
flyho
29 Oca 2010-21:32 | Yanıtla
Jack baya endişeli görünüyor. Sanki olacakları biliyormuş gibi. 1. Sezon’daki uçak sahnelerinden farklı çekilmiş olmasının bir nedeni olmalı. Jack’in saçlarda uzun. Charlie ortalıkta yok. Son 4 gün… Dayanamıcam artık :D
ilker tezcan
30 Oca 2010-15:51 | Yanıtla
Bilgisayarında izlemek isteyenler için:
http://ll.media.abc.com/video/.....700614.mp4
moldoran
30 Oca 2010-21:12 | Yanıtla
Görüntülerden açıkça bir geriye dönüş olmadığı belli oluyor, olup biten büyük ihtimalle adanın ya da her neyse onun etrafında dönüp duran olasılıkları bir şekilde birleştirmesi gibi duruyor. Mesela adada birden fazla cek, lok, jülyet ya da keyt’le karşılaşacağız ve bunlar kesinlikle zaman yolcusu olmayacak. Savaş denilen şey de bunlardan hangilerinin diğerlerini alt edeceği üzerine ve kader de aslında tüm olasılıklar mümkünken tercihlerin anlamsızlığı olacak gibime geliyor. Galiba kahramanlarımızın şansızlığı veya şansı olabilecek olan her şeyi yaşadıklarının farkına varacak olmaları…